Шолц призовал Зеленски да се откаже от НАТО и да спре войната

Западни лидери не са вярвали, че Путин планира инвазия
3 апр 2022 12:35, Петя Славова
108
Шолц призовал Зеленски да се откаже от НАТО и да спре войната
Снимка: БГНЕС


Германският канцлер Олаф Шолц е призовал украинския президент Володимир Зеленски да се откаже от членство в НАТО, за да предотврати война в Украйна. Това се е случило по време на дипломатически разговори седмици преди войната, твърди в свой материал The Wall Street Journal. Медията цитира свои източници.

В материала се твърди още, че далеч не всички западни лидери са вярвали на данните на американското разузнаване, че Путин наистина планира инвазия.

Разговорът на френския президент Еманюел Макрон с Путин на 7 февруари, когато президентите седяха в различни краища на дълга маса в продължение на 6 часа, се оказва "още по-сложен от очакваното", защото руският президент почти през цялото време говорил за „историческото единство на Русия и Украйна“ и упреквал Запада в „двуличност“, докато Макрон се опитвал да върне разговора към съвременните реалности и да убеди президента, че война не трябва да бъде допускана.

Още по темата

Източници на медията твърдят, че на 15 февруари подобна среща е имало между руския лидер и германския канцлер Олаф Шолц. На нея Путин отново е коментирал визията си за историята, а канцлерът се е опитал да убеди събеседника си, че международният ред се основава на уважение към съвременните граници, независимо как човек вижда миналото, а в случай на война Западът е готов да приложи санкции.

Така на среща със Зеленски на 19 февруари Шолц твърди, че го е призовал да се откаже от членство в НАТО, за да предотврати война.

Зеленски пък отговорил, че дори и да се откаже от НАТО, нямало никаква гаранция, че Путин ще спазва споразуменията, а и ровечето украинци искали членство в Алианса.

Няколко дни преди войната западните лидери проведоха разговор чрез видеовръзка. По време на него Макрон казал, че Байдън може би е последният човек, който все още може да предотврати война, и призовал американския лидер да се опита да говори лично с Путин.

На 20 февруари френският президент разговарял поотделно и с Байдън, и с Путин, но на следващия ден руският президент информирал Макрон, че подобна среща не го интересува и смята да признае независимостта на ДНР и ЛНР. В този разговор, твърди Макрон, руският лидер направо му казал, че те вероятно „няма да общуват известно време“, но той оценява "искреността на разговорите" и се надява, че един ден диалогът ще се възобнови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Luben Стойков преди 2 години
Шолц си остава човек на Меркел, а Меркел си бе и е човек на Путин. Не може да се очаква от него решително противопоставяне на Путин, каквото и зло да направи.
75
15
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Segaбеден духом,Украйна е Свободна ,*** просто я обедини и я направи Силна...русия се самоубива в Украйна...русия има нужда от "освобождение" от путин и мафията,да си крепостен на путин в 21 век не е ценност,да изпраща децата ти на смърт...да вършат военни престъпления...не е ценност...беден духом,да позори народа ти,бъдещето на децата ти...не е ценност беден...имащ само ракети,които няма да излетят,опитва Света ни да намали жертвите на руските деца,и хитлер си вярваше на лъжите...
74
6
 
17
 
! Отговори
Sega преди 2 години
Русия освобождава Украйна.
73
28
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Влизането в НАТО не е причина за войната. Просията и без никакъв повод щеше да нахлуе, защото руският народ е тьп и фашистки народ, който съмува световно господство. Джохар Дудаев ги характеризира много добре - хищни, кръвожадни, алчни, безверни, бездуховни.
72
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Шолц, що не се откажеш ти от нато и от ЕС. И са те пращаме към Камчатка да ловиш риба на - 40
71
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадени Новини и то с граматически грешки . Сайта ви е долнопробен
70
3
 
7
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 2 години
Каква физиономийка само.. На немски "Konkursgesicht". Ако беше леля Меркел - нямаше да има война.. А този чичко - Путин го направи на.
69
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на НАТО ни отръскаха с 2,2 милиарда за самолети модел 74г, който ще ни доставят когато хората летят на совалки.
68
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфотмационната завеса е почнала да се вдига. Не го очаквах от голямата демокрация.
67
5
 
35
 
! Отговори
тя преди 2 години
Крайно време е този Зеления да се опомни и да спре войната , заради неговите амбиций гинат хора , ама на него не му пука ! Страх го е от примирие !
66
1
 
17
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
"Съвременните граници", специално за България, са грубо фалшифицирани от "великите сили". Те нямат нищо общо с историческите факти, с геноцида на изтребеното българско население по ЧИСТО БЪЛГАРСКИТЕ, ВЛАДЕНИ С ВЕКОВЕ ЗЕМИ И БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ.ТЕЗИ "СЪВРЕМЕННИ ГРАНИЦИ" СА РАЗДАДЕНИ ПО РОДСТВЕНА ЛИНИЯ, ПО СИМПАТИЯ, ЧРЕЗ ФИННИ КОРУПЦИОННИ СДЕЛКИ НА ОТРУПАНИ С ВКУСНИ БЛЮДА И НАПИТКИ МАСИ, ПО ПИЩНИ КУРОРТНИ ГРАДЧЕТА. НО ЗНАЙНО Е, ЧЕ ТАКИВА МЕЖДУНАРОДНИ ФАЛШИФИКАТИ ПОДЛЕЖАТ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КОРЕКЦИЯ.
65
3
 
37
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
започнете проверка защо започна всичко това кое накара путин да ударихаиде да видим какво е ставало в донбас 2014 до сега без основателна причинарусия няма да удари на нас ни се спестява истината за конфликта има ли и другизаинтересовани страни от конфликта
64
4
 
6
 
! Отговори
Бай 100ян преди 2 години
Този много ми прилича на серийния убиец Момата който почина преди няколко години в затвора излежавайки доживотната си присъда !
63
3
 
49
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
СЛЕД ПРОБИВА В НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДА , ВЕЧЕ ИМА И ТРЕЗВИ ГЛАСОВЕ ОТ ЕВРОПА , КАЗВАЩИ ПРИЧИНАТА ЗА ВОЙНАТА ..... ЗЕЛЕНСКИ И АМЕРИКА !!!
62
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немците много се обидили, че сравняват Путин с Хитлер... Хитлер е превзел 16 държави, я Путин не може да превземе града Мариупол...
61
8
 
48
 
! Отговори
Сина преди 2 години
Зеленски е продажен евреин, няма място в Украйна. Зеленски е главен виновник за жертвите и войната като цяло. Ако украинците не са го разбрали, значи си заслужават съдбата
60
42
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шолц да се обърне към Путин и да му каже да приеме че Украйна ще е член на НАТО и да прекрати войната. Все пак войната я подпали Путин а не Зеленски. Звучи изключително глупаво да призоваваш жертвата да прекрати войната вместо агресора. Ама нали знаете глупави сме щото сме социалисти.
59
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До66.И сам призна че е евреин.Доживяхме и това.Социалиста Щолц да подкрепи евреин,издигнат от укронацистите.И търси уважение от руския Президент.Божее слез и си прибери версиите,че ще запалят Света.Мрът е безплатен а войната струва ужасно много пари и човешки невини животи.
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щолц е издънка на социалисти,които са прегърнали златния телец.Затова и Няма популярността на Мути Мркел.
57
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И до ден днешен,Запада и САЩ нито веднъж не отрекоха,че подкрепят нацитата вУкрайнаА дори признаха,че са им платили 5 милиарда$ за да извършат преврата в Киев и то след като Хънтър Байдан се настани в Украйна на пазара на газ там.Самята Нюланд призна а Макейн гушна букета,след като стана ясно,че той е иницирал преврата заради Клановете Хилари и Байдън,подкрепяни от сатанистите от шестограна в ПентагранаТака,че не Русия води война срещу хохлите а те водеха война срещу Русия близо8години